keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Avautumisia

E: Haluan tähän alkuun sanoa, että tämä postaus on täysin mun omaa mielipidettä ja toivon että mahdollisimman moni, jotka tän lukee, tulee kommentoimalla tai s-postilla keskustelemaan asiasta sillä haluaisin kuulla tästä myös muidenkin mielipiteitä. Eli jos teksti ärsytti, ihastutti, suututti, surutti yms niin kommenttia tuonne alas kiitos!

Avautumisen aiheena siis nykyajan orjuus ja ihmisoikeusongelma a.k.a naisten pakkoprostituutio sekä synnytys- ja äitiyskuolemat. Haluaisin tähän alkuun laittaa yhden mahtavan sitaatin:

 "Tyytyisikö maailma seuraamaan sivusta, jos miehiä kuolisi pelkästään siksi, että he saattavat päätökseen lisääntymistoimintonsa?" - Asha-Rose Migiro, YK:n varapääsihteeri 2007.

Aihe, jota olen käsittelemässä, on todella raskauttava ja uskomaton, että vielä vuonna 2013 maailmassa on naisia, jotka kuolevat fisteleihin ja erilaisiin synnytysongelmiin. Tutustuin aiheeseen lukemalla Nicholas Kristofin ja Sheryl Wudunnin Puolikas taivasta -kirjan. Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi tämän kirjan lukemista. Tätä kirjaa lukiessani menetin yöunet miettiessäni tätä maailman menoa, kuinka pystymme sulkemaan silmänne tällaiselta kamalalta asialta. Raivostuin, halusin paiskaa kirjan sivuun, koska en ymmärrä. Mikä niissä miehissä on muka tärkeämpää parempaa mahtavampaa kuin meissä naisissa? Entäs jos asiat olisivat päinvastoin? Minkälainen tämä maailma silloin olisi? Olisiko koskaan keksitty aseita, rotuerottelua tai prostituutiota? Tietenkin tämä on erittäin naiivi tapa ajatella mutta sitä alkaa pakostikin miettimään. Enkä todellakaan halua jeesustella tässä asiassa ja väittää ettei miehet ole mitään tärkeää tehneet. Tahdon vain ilmaista mielipiteeni ja kuulla teidän mielipiteitänne asiasta.

Useissa aasialaisissa ja afrikkalaisissa maissa on sukupuolien epätasa-arvoa lisäävää kulttuuria. Esimerkiksi monessa "kehitysmaassa" naiset(!) sanovat, että miehen kuuluu lyödä vaimoaan jos hän oikuttelee eikä tee niin kuin käsketään. Myös perheiden tyttäriä hakataan jos he kapinoivat kun pitäisi mennä 13-vuotiaana naimisiin. Ja yleensä äidit sallivat perheen miehien hakkaavan tyttäriään. Tyttölapsista ei muutenkaan pidetä huolta samalla lailla kuin pojista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että poikalapset viedään nopeammin lääkäriin kuin tytöt ja jos ruuasta on pula, pojat saavat sen ennen tyttöjä.

Tätä voi kuvaa englannin sana unbelieveable. Suomen korvaava sana uskomaton ei ole mun mielestä yhtä voimakas. Miten voi olla mahdollista että minulla on asiat niin hyvin verrattuna oman ikäisiini tyttöihin jotka joutuvat 11-vuotiaina naimisiin ja todennäköisesti kuolevat synnytykseen nopeammin kuin arvaavatkaan. Haluan vain kiittää äitiä ja isää että ovat tuoneet minut näin hyvään paikkaan ja pitänyt musta huolta. Omat murheet ja huolet tuntuvat pieniltä näiden naisten huolien rinnalla. Haluaisin jotenkin auttaa mutta miten että apu todella tulisi perille?

Tämän tekstin kirjoittaminen oli mulle tosi raskasta sillä en tiedä miten tämä otetaan vastaan. En ole varma haluanko edes tätä julkaista. Ehkä teen sen nyt, se kirpaisee vain kerran.
Kiitos kun luit tänne alas asti ja nyt kommentoimaan!

-Emmi


3 kommenttia:

  1. pakotetut huorat on halvempia.

    VastaaPoista
  2. Ihana teksti ja blogi myös! Kirjoitatte mielenkiintoisia postauksia ja varsinkin tämä,,vau!:)

    VastaaPoista

Kommenttia laittamassa?
Hieno juttu!
Kaikki palaute, kritiikki ja kehut yms. kuuluvat juuri tänne.
Jos haluat kysyä jotakin mitä et halua pistää kommenttiboksiin, niin voit ottaa meihin yhteyttä s-postin kautta: wildhearts@hotmail.fi
Kiitos kommentistasi! :)